مسئله تکانشگری در کودکان و بهبود آن

دسته بندی: آموزشی

مسئله تکانشگری در کودکان و بهبود آن

100 ۱۴۰۲/۰۲/۱۳

شاید در مواجه با برخی از کودکان مشاهده کرده باشید که رفتار تند و هیجانی دارند و دست به کارهای خطرناک می‌زنند. در برخی از مواقع حواسشان پرت است و به یادگیری هم توجهی ندارند. شاید شما این رفتارهای نامتعارف را به‌نحوه تربیت کودک و زندگی خانوادگی او ربط دهید؛ اما بهتر است که قبل از قضاوت عجولانه با تکانشگری در کودک آشنا شوید. تکانشگری چیست؛ انواع آن تکانشگری یکی از اختلالات روحی و روانی است و افرادی که به تکانشگری مبتلا هستند، تصمیمات عجولانه می‌گیرند و قادر به کنترل رفتارهای خود نیستند. این افراد ممکن است بعدها از کاری که کرده‌اند پشیمان شوند، اما در لحظه هیجان، بدون فکر و کاملا بی‌اختیار این کار را انجام می‌دهند.

کودکان و نوجوانانی که به این اختلال مبتلا هستند، در تحصیلات خود با مشکلات زیادی روبرو می‌شوند. همۀ والدین سعی دارند که کودک خود را در بهترین مدارس ثبت‌نام کنند تا با بهترین آموزش‌ها، آینده تحصیلی و شغلی فرزند خود را تضمین کنند؛ اما کودکانی که دچار تکانشگری هستند، تمرکز حواس ندارند و دائم افکار یا خاطرات مزاحم و ناخواسته را مرور می‌کنند. این افراد به آینده فکر نمی‌کنند و نمی‌توانند خوب یا بد چیزی را پیش‌بینی کنند. این افراد پشتکار انجام کاری را ندارند. حتی ممکن است که درست چند قدم مانده به موفقیت، مسیر خود را تغییر دهند. تکانشگری در کودک یا بزرگسال به این‌صورت است که این افراد احساسات مختلف جدید یا هیجان‌انگیز را مدام به‌صورت غیرارادی تجربه می‌کنند. در حالت کلی بهتر است که این اختلال هرچه سریع‌تر شناسایی و درمان شود؛ زیرا ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

تکانشگری در کودکان و بزرگسالان یکی از حالات شخصیتی است که عواقب خوبی برای خود فرد و اطرافیانش ندارد. معمولا کسانی که به این اختلال مبتلا هستند، در یک لحظه دست به کارهایی می‌زنند که گاهی ممکن است سرنوشت آن‌ها را تغییر دهد. رفتارهای غیرقابل‌کنترل، غیرقابل پیش‌بینی و گاه خطرناک این افراد در تحصیل، شغل، زندگی خصوصی و اجتماعی آن‌ها تاثیر خواهد گذاشت؛ بنابراین والدین در صورت مشاهده علائم اختلال تکانشگری در کودک، باید به‌سرعت نسبت به تشخیص این بیماری و درمان آن اقدام کنند. خوشبختانه این اختلال قابل درمان است و در صورتی که والدین همکاری لازم را با درمانگر داشته باشند، درمان موفقیت‌آمیز خواهد بود. آیا شما با کودکی که دچار اختلال تکانشگری است، مواجه شده‌اید؟ چه رفتاری را در کودک مشاهده کردید که نشان از اختلال تکانشگری داشت؟ لطفا برای ما در مورد تجربه خود بنویسید تا ما و دیگر دوستان با علائم این حالت شخصیتی بیشتر آشنا شویم.


برچسب ها
آموزشی مطالعه دروس درسی ریاضیات
دیدگاه کاربران
ثبت دیدگاه
لطفا جهت ارسال دیدگاه فیلدها را بصورت صحیح پر کنید